Ini mungkin antara pertandingan yang agak menjijikkan bagi sesetengah pihak. Tapi bagi pihak penaja, mereka mempunyai tujuan yang baik.

Pertandingan kentut pertama di India ini dengan nama, What The Fart (WTF) merupakan idea penyanyi India, Yatin Sangoi, 48. Menurut Yatin, pertandingan ini hanya bertujuan untuk menormalisasikan atau membiasakan budaya kentut yang sekian lama dianggap sesuatu yang menjijikkan.

Poster pertandingan kentut yang bakal berlansung 22 September ini

Yatin berkata ketika temu ramah dengan VICE.com, “Saya terkentut ketika sedang menonton cerita bersama keluarga saya dan salah seorang dari mereka gelak dan jika ianya sesuatu pertandingan, saya mungkin akan menang.”

“Ini membuatkan saya terfikir, jika pertandingan kentut telah diadakan di negara seperti China, UK dan US, kenapa tidak di India?” Dia juga berkata, “Saya mahu membiasakan proses kentut.”

Pertandingan yang bakal dianjurkan pada 22 September itu, bakal memberi setiap peserta 60 saat untuk membuktikan kemampuan mereka kentut. Juara pertandingan akan menerima hadiah sehingga 15,000 rupee (RM873).

Pertandingan ini menerima berbagai pandangan, ada yang menyokong dan ada yang tergamam. Bagaimana pun, menurut Hindustan Times, lebih 50 orang telah mendaftar dan membayar yuran pertandingan ini, dengan jumlah peserta lelaki dan wanita hampir sama banyak.

10 Daily

, , ,

About Author

Leave a Reply

//zuphaims.com/afu.php?zoneid=2458908