A Singaporean Family Moved To Johor And Built A Mansion With 11 Bedrooms – Apa Pun Share

A Singaporean Family Moved To Johor And Built A Mansion With 11 Bedrooms

Home / A Singaporean Family Moved To Johor And Built A Mansion With 11 Bedrooms

A Singaporean couple decided to move to Malaysia after they bought a 43,000 sqft plot of land in Johor to build their dream home

The expansive single-storey property was featured on the CNA series ‘Remarkable Living’.

According to CNA Luxury, the homeowners, only identified as Chris and his wife, designed the house to be a sanctuary where their kids could grow up well.

“I was attracted to the space. It’s a space I would never have gotten back in Singapore,” said Chris in the opening segment of the episode.

His three children were growing up fast, so Chris decided to uproot his family in search of a larger home to accommodate their needs, and escape from the hustle and bustle of city life

“I wanted somewhere where the kids could grow up, where they had places to run in a very safe and secure home,” he said.

He also told CNA that his family used to live in a house with a garden “the size of a carpet” in Singapore.

The home was designed by an award-winning architectural firm based in Singapore, Formwerkz Architects.

The architects, Seetoh Kum and Alan Tay, who were also friends of the couple, were tasked with designing a single-storey home that was private and conducive for family life.

“Something safe and with a sense of security; a place where they can socialise, a place where the kids can grow up in for a long time,” said Kum.

So, over a period of ten years, they transformed four adjoining bungalow houses into a single sprawling family home

Nine large courtyards separate different parts of the home while bringing in natural light and breeze throughout the residence.

“At different times of the day, the sunlight casts a different light, and brings a different ambience and a different mood to the house,” said Chris.

The home is complete with dramatic ceilings, an attic playroom, an entertainment room, a roof terrace, a football field, and a large swimming pool

The inverted pyramidal design of the ceiling, which took a craftsman 14 months to lay piece by piece, also functions as a channel for rain water to reach the gardens and ponds in the many courtyards.

“It’s my favourite part of the house as it gives character to the different pockets of spaces,” said one of the architects, Tay.

However, the owner’s favourite part of the house is outdoors, at the end of the pool.

“The glass enables you to look into the house. It gives you a sneak preview of what’s going on in the living space,” said Chris.

“Looking into it, you really start to appreciate the house coming together.”

SAYS



Share and follow us

About Author

Leave a Reply