5 ‘Superman’ ditahan

February 22, 2021 | News | No Comments

Kuala Lumpur: Tindakan lima lelaki termasuk dua remaja menunggang motosikal dengan aksi ‘Superman’ di Lebuhraya Bertingkat Ampang-Kuala Lumpur (AKLEH), di sini, mengundang padah apabila mereka ditahan dalam Operasi Samseng Jalanan, awal pagi tadi.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Kuala Lumpur Asisten Komisioner Zulkefly Yahya berkata, seramai 12 pegawai dan anggota daripada Bahagian Risikan dan Operasi JSPT Kuala Lumpur yang diketuai Inspektor Solihi Shafie menjalankan operasi berkenaan bermula jam 11 malam hingga 2 pagi.

“Kami menahan lima lelaki berusia 17 hingga 21 tahun yang didapati menunggang motosikal secara berbahaya dengan mempamerkan aksi ‘Superman’,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Zulkefly berkata, pemeriksaan mendapati dua daripada lima lelaki ditahan berusia 17 dan 18 tahun mempunyai lesen sah, manakala tiga lagi didapati tidak mempunyai lesen.

“Semua individu berkenaan dibawa ke Balai Polis Trafik Kuala Lumpur untuk tindakan lanjut mengikut Seksyen 42 Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

hmetro

, ,

About Author

Leave a Reply

//cdrvrs.com/4/2458908