Jenazah isteri yang ditembak suami menggunakan senapang angin, masih belum dituntut keluarga mahupun waris terdekat Allahyarhamah.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Johor, Senior Asisten Komisioner Datuk Md Yusof Ahmad berkata, ia berikutan keluarga mahu pengesahan identiti dibuat terlebih dahulu sebelum mereka menuntut jenazah berkenaan.

“Jenazah masih berada di rumah mayat Hospital Sultanah Aminah (HSA) dan belum dituntut kerana keluarga mahu identiti jenazah disahkan dahulu.

“Sampel asid deoksiribonukleik (DNA) keluarga mangsa sudah diambil semalam dan ia akan mengambil masa sebelum keputusan dikeluarkan,” katanya ketika dihubungi.

Jumaat lalu, media melaporkan, misteri kehilangan seorang isteri yang didakwa melarikan diri dari rumah terjawab apabila mayatnya ditemukan secara tragis dalam sebuah tong air yang tertanam di sebuah ladang serai, di Bandar Penawar.

Lebih memilukan, suaminya yang berusia 43 tahun, menjadi suspek utama yang dipercayai menembak isterinya yang berusia 38 tahun, ketika wanita berkenaan sedang tidur di kediaman mereka di Taman Sri Saujana, Kota Tinggi.

Ketua Polis Johor, Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay, dilaporkan berkata kes berkenaan dipercayai bermotifkan cemburu selain polis turut menemui surat tuntutan fasakh di kediaman berkenaan.

-hmetro

, ,

About Author

Leave a Reply

//oackoubs.com/4/2458908